Postadress
Åsögatan 200 A
116 32 Stockholm
Sverige

Arbetslokal
Alsnögatan 3
Stockholm

Namn *
Namn
         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

pic2.png

2012 till 2017

Teaterproduktioner

 

 

2012 till 2017

 

Misantropen

AV MOLIÈRE. ÖSTGÖTATEATERN höst 2016 och nyPREMIäR jaN 2017

I Michaela Granits tappning blir Misantropen en komisk mardröm om att vara fången i samhällets konventioner. Barockt 1600-tal frontalkrockar med vår egen tids besatthet av självbespegling.

Rose

av Hywel John
svenska Teatern, helsingfors, 2014

Den kritikerrosade uppsättningen Rose är en varm och hjärtskärande skildring av en far och en dotter som båda försöker hitta sin plats mellan två kulturer. Genom den skenbart enkla och gripande berättelsen om Arthur och Rose lyckas föreställningen på ett berörande sätt tala om exil och invandring, om personliga och historiska trauman och om fädernearv och en ung kvinnas rätt till sin historia.

Lyckliga slut

av Michaela Granit & Susanna Alakoski
Uppsala stadsteater, 2013

Uppsättningen är baserad på antologin Lyckliga slut, 17 berättelser om vardagsvåldet av Susanna Alakoski.  Pjäsen är ”ett polyfont verk för 6 kvinnor, 12 öden som lyckas återupprätta ett inre rum, ett Requiem över de inre rum som gick förlorade”.
Om styrka, mod och hopp.

 

MAD(WO)MEN

av Michaela Granit & Åsa Kalmér
TEATER BRUNNSGATAN FYRA, 2012

Två stycken, relativt korta. Om de som befinner sig i posttraumatisk stress efter socialdemokratins fall. De måste hitta sättet att formatera hjärnan, alla uppdateringar kontra stora livsuppgifter och existentiella val.

LAINA OCH FÅGLARNA

AV SUSANNA ALAKOSKI. KONCEPT, BEARBETNING OCH REGI MICHAELA GRANIT. SCENKONST SÖRMLAND 2017.

Denna hyperaktuella föreställning kommenterar smärtsamt, humoristiskt tiden vi lever i. Turnerar under vår och sommar 2017!

Föreställningen är ett sceniskt verk där flera historier korsar varandra - människan i ständig rörelse, förflyttning - platsen är tillfällighet. Genom Lainas universum kryper världen in under huden…

MIG ÄGER INGEN

av Åsa Linderborg
Dramatisering Emma Broström,
i bearbetning av Michaela Granit.
Kulturhuset stadsteatern, 2013

Mig äger ingen av Åsa Linderborg skildrar ett barns vardagsstrategier. Uppsättningen på Stora scen med Lennart Jähkel och Marina Nyström i huvudrollerna ger en bild av det svenska folkhemmet från undersidan, sett av den som tilläts falla genom skyddsnätet och ner på det kalla golvet. En hjärtslitande barndomsskildring och en berättelse om kärleken mellan en dotter och en far. 

Dream Business

av Kerstin Perski
Orionteatern, 2013-2015

Projektet Dream Business drivs av Föreningen för nyskriven dramatik. Initiativtagare och konstnärliga ledare; Michaela Granit och Kerstin Perski. Projektet består av flera delar – föreställningen ”Dream business”, ungdomsprojektet ”Drömmar om en mänskligare värld” samt seminarieserien ”Människohandelns många ansikten”. Under 2015 är Dream Business aktuell för en TV-adaption av föreställningen.

Vad jobbar michaela på just nu?

Klicka på bilden för att läsa om aktuella projekt.