Postadress
Åsögatan 200 A
116 32 Stockholm
Sverige

Arbetslokal
Alsnögatan 3
Stockholm

Namn *
Namn
         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

pic17.png

Lyckliga slut

Lyckliga slut

 

 
Fotograf: Linus Meyer och Karin Lind
 

Om dramatiseringen

Pjäsen Lyckliga slut av Susanna Alakoski och Michaela Granit, är baserad på antologin Lyckliga slut, 17 berättelser om vardagsvåldet av Susanna Alakoski.

Livsöden som oftast stannar inom hemmets slutna väggar, erfarenheter av utsatthet och våld - och erfarenheter av våld och kränkningar mot kvinnor som begås på offentliga platser - parker, sandstränder, trappuppgångar över hela världen. En verklighet som pågår dagligen. Vi har följt den tragiska utvecklingen av våldtäkten i Indien. I Egypten ökar de organiserade sexuella trakasserierna av kvinnor.

Här hemma i Sverige kan vi läsa om det hat som kvinnliga journalister möter på nätet, inte sällan med grova sexuella påhopp. Polisen har en webbaserad utställning »Hem, ljuva hem« om våld i nära relationer. Och i Aftonbladet läser vi om barnen vars ena förälder mördats av den andre.

Sällan får vi läsa om kvinnorna som bryter dessa mönster. Som tar sig ur destruktiva förhållanden. Men de finns och de är starka. Dramatiseringen bygger på tolv av dessa kvinnor och deras historier. Om våldsamma partners, alkoholiserade fäder och våldtäkter de aldrig anmälde. Men också om värme, ömhet och kärlek. Kvinnornas berättelser flätas samman och bildar polyfont verk om mod, hopp och lusten att leva.

Texten är komponerad för 6 skådespelare (skriven så att det också möjliggör för rollskiften). De sex skådespelarna rör sig mellan olika öden, åldrar och berättelser som sammanfaller. De bryter sig ur skeenden och stannar upp, lämnar, tystnar och återkommer till en situation och går vidare. Varje karaktär har i detta en egen dramaturgi.

Pjäsen bygger på texter av: Viveka Enander, Carin Holmberg, Anna Nilsson, Kristofer Hultman, Kristina Hultman, Lena Kallenberg, Unni Drougge, Kerstin Wixe, Jenny Tedjeza, Gudrun Schyman, Karin Nygårds, Annika Persson, Angelica Dennevi, Birgitta Stenberg, Susanna Alakoski, Maria Robsahm, Marja Valtonen.

Rättigheterna till pjäsen tillhör Susanna Alakoski och Michaela Granit. Är ni intresserade kontakta: Michaela Granit, mobil: 00 46 (0)706703127, Åsögatan 200 A, 11632 Stockholm och Susanna Alakoski, mobil: 00 46 (0) 70 6676216, Apelvägen 24, 134 37 Gustavsberg


Lyckliga slut: av Michaela Granit & Susanna Alakoski. 
Redaktör: Susanna Alakoski. Dramatisering: Michaela Granit & Susanna Alakoski.  Regi & koreografi: Michaela Granit. Scenografi och kostym: Karin Lind. 
Ljuddesign: Markus Fagerudd. Ljusdesign: Jonas Nyström. 
Koncept, videoprojektioner & regi: Michaela Granit. 
Filmare & Klippare: Patrik Instedt. Mask & peruk: Maria Morgell.
 Medverkande: Anna Carlson, Lena Mossegård, Marina Nyström, 
Anna Wallander, Christina Wingren, Eva Millberg & Linda Zilliacus.