Postadress
Åsögatan 200 A
116 32 Stockholm
Sverige

Arbetslokal
Alsnögatan 3
Stockholm

Namn *
Namn
         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Dream B_1.jpg

Film & Tv

FILM & TV

 

 
            Klicka här för att läsa mer

         Klicka här för att läsa mer

Dream Business är en filmatisering av teaterpjäsen med samma namn av Kerstin Perski. Michaela Granit har bearbetat föreställningen och som regissör skapat en filmisk hybrid där scenens språk möter filmens bildspråk. Filmen speglar en verklighet som finns mitt ibland oss, inte synlig för alla men desto grymmare för de inblandade. Det handlar om flickor som lämnat hemländernas fattigdom och diskriminering, men som fortsätter att bli utnyttjade i det nya landet. Pengar, girighet och efterfrågan på sexuella tjänster gör att exploateringen fortsätter och människovärden sätts ur spel. Dream Business är en samtida saga som skakar om och ställer frågor. Är allt till salu? Har alla ett val? Vad är en människa värd? Hur öppna är våra gränser?

Se trailer här! https://player.vimeo.com/video/151692730

Till filmen Dream Business finns ett filmatiserat utbildningsmaterial för gymnasiet om människohandel. Filmen Dream Business visas på SVT2 UR Annandag Påsk måndagen den 28/3 kl. 22:20 och kommer därefter tillsammans med utbildningsmaterialet finnas tillgängligt på UR:s hemsida tre år framåt.

Utbildningsmaterialet består av filmen Dream Business(90 min), tv-programmet Vad är människohandel? (15 min), 5 kortfilmer ( ca 4 min var ) som fungerar som lektionsstartare, en film om projekt Dream Business (6 min) och en filmad kunskapsbank för frågor och svar om människohandel med sakkunniga som svarar inom sina kompetensområden. Det ingår även lärarhandledning om hur man kan använda materialet.

Med: Linda Zilliacus, Erik Bolin, Annika Aapalahti, Maija Andersson, Julia Lappalainen, Felix Engström, Tobias Zilliacus, Lennart Jähkel, Mats Flink och Björn Wahlberg

Pjäs: Kerstin Perski Regi och koncept för filmatisering: Michaela Granit Scenografi och kostym: Karin Lind Musik: Jani Orbinski Ljudmix ;Tobias Derwinger Ljus :Raimo Nyman Mask: Sari Nuttunen Projektion: Patrik Instedt och Michaela Granit A-foto: Niklas Berglund B-foto: Elias Lindén och Martina Ivérus Ljud: Stefan Brag Klipp: Niklas Berglund Producent Dream Business Hanna Melanton Appelfeldt Producenter Cinelandia David Wikdahl och Benjamin Wolff.

Projekt Dream Business film, teater, ungdomsprojekt, utbildningsmaterial, seminarier och nordiskt samarbete. År 2009 startade regissören Michaela Granit och dramatikern Kerstin Perski ett konstnärligt nordiskt forskningsprojekt för att undersöka, diskutera och sätta ljuset på fenomenet människohandel. Till projektet knöts konstnärligt verksamma, sakkunniga och ungdomar. Det skapades en plattform för frågeställningar om människovärde i en värld där gränserna för hur vi får behandla varandra hela tiden förflyttas. Läs mer på www.dreambusiness.se eller https://www.facebook.com/dreambusinessfilm/

Michaela Granit, regissör, manusförfattare scen och film verksam både i Sverige och internationellt sedan 1984. Hon har iscensatt både nutida dramatik och klassiska verk, skrivit pjäser och drivit flera konstnärligt gränsöverskridande projekt. 

Kerstin Perski, och är verksam som dramatiker, librettist och författare både i Sverige och internationellt nu senast aktuell med Notorious på Göteborgsoperan och Son of Heaven på Vadstenaakademin.

Linda Zilliacus, skådespelare, sågs senast titelrollen i den tyska filmen Snödrottningen, har även medverkat i SVT-dramerna Anno 1790, Maria Wern och August. Snart är Linda tv-aktuell i andra säsongen av Tjockare än vatten och den historiska serien Heroes of the Baltic Sea.

Erik Bolin, skådespelare, aktuell i filmerna Beck/Gunvald, Vitt skräp och Johan Falk.

Felix Engström, skådespelare, medverkat i ett stort antal filmer och tv-serier, bl a Jordskott, Arne Dahl och Morden i Sandhamn.

Annika Aapalahti, Maija Andersson Julia Lappalainen är nyutexaminerade skådespelare från teaterhögskolan I Helsingfors, numera verksamma på både stadsteatrar, fria teatrar och TV i i Finland.

Tobias Zilliacus, skådespelare, har bl a setts i filmerna Hypnotisören och Tjockare än vatten och är aktuell i den finska tv-serien Ihon alla, regi Sakari Witikka.

Lennart Jähkel, skådespelare, har medverkat i ett stort antal filmer och tv-produktioner, tex Så som i himmelen, Tyskungen och Granny´s Dancing on the Table. Sedan 1996 är han fast anställd på Stockholms stadsteater.

Mats Flink, skådespelare, medverkat i ett stort antal föreställningar på Teater Galeasen och andra scener i Stockholm och runt om i Sverige.

Björn Wahlberg, skådespelare, har arbetat på bl a Malmö stadsteater, Stockholms stadsteater, Orionteatern. Just nu är han aktuell i Katt på hett plåttak på Riksteatern.

Jani Orbinski, är nyexaminerad ljuddesigner och kompositör, som redan gjort många produktioner utanför skolan senast ljuddesign till Perplex på Teater Viirus på Svenska Teatern.

Filmen Dream Business är producerad av Föreningen för nyskriven dramatik i samarbete med produktionsbolaget Cinelandia AB och Orionteatern. Utbildningsdelen är producerad av Föreningen för nyskriven dramatik i samarbete med Quincy AB. Med stöd av Arvsfonden och Kulturfonden Sverige Finland. Projektledare Föreningen för nyskriven dramatik Michaela Granit och Hanna Melanton Appelfeldt.