Postadress
Åsögatan 200 A
116 32 Stockholm
Sverige

Arbetslokal
Alsnögatan 3
Stockholm

Namn *
Namn
         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

VKG_2137.jpg

”Jag vill skapa ett vibrerande rum där berättelser lever”

Michaela granit

 

REGIssör - Scen & Film & Manusförfattare


 
 

”Regissören Michaela Granit borrar gärna ner sig i aktuella samtidsfrågor och älskar historier där hon får navigera bland minnen, drömmar och fantasier”. 

- Hufvudstadsbladet

Genom flera breda samarbeten, teman som skaver och övertygelsen om att tragik och humor inte måste utesluta varandra har Michaela under åren skapat flera publik- och kritikerrosade uppsättningar.

Bland hennes senaste regiarbeten kan nämnas de publik- och kritikerrosade uppsättningarna Längtan av Anna Jordan på Playhouse teater, Misantropen av Molière på Östgötateatern, Rose av dramatikern Hywel John på Svenska Teatern i Helsingfors och Mig äger ingen efter Åsa Linderborgs självbiografiska bok, som sattes upp både på Stockholms Stadsteater och på Norska Riksteatret och även gästspelade i Berlin under Theatertreffen 2011.

En annan av Michaelas uppmärksammade iscensättningar var Svinalängorna av författaren Susanna Alakoski i ett unikt samarbete mellan Finland och Sverige. Iscensättningen av Svinalängorna blev starten på dialog som resulterade i att Alakoski och Granit senare tillsammans dramatiserade Lyckliga slut på Uppsala Stadsteater. Pjäsen gestaltade 17 kvinnors berättelser om vardagsvåld. I projektet Laina och fåglarna fördjupade de samarbetet, där Susanna Alakoski skrev direkt för scen i tätt samarbete med Michaela som dramaturg/koncept och regissör. I Laina och fåglarna undersökte de invandringens premisser och gav perspektiv till den pågående debatten.

Läs gärna om Dream Business, det 4-åriga nordiska konstnärliga forskningsprojektet om människohandel. Teater/film/workshops/ Seminarium där Michaela arbetat som konstnärlig ledare/regissör/pedagog.

“I mina projekt söker jag en ton där publiken kan frilägga rum för associationer, och att det uppstår en dialog och kontext till vår samtid”

— Michaela Granit

Under karriären har Michaela Granit satt upp flera uppmärksammade föreställningar vid bland annat Kungliga Dramatiska Teatern, Stockholms Stadsteater, Riksteatern, Judiska teatern, Uppsala Stadsteater, Göteborgs stadsteater, Färgfabriken, Orionteatern och Dalateatern. 

Utifrån ett engagerande humanistisk utgångspunkt har hon utvecklat ett personligt, visuellt berättande”

  • Ellen Horn, chef på Riksteatret i Norge

Under senare år har Michaela Granit utvecklat sig mot att arbeta även med filmproduktion. Aktuell med en filmatisering, Dream Business med Linda Zilliacus i huvudrollen. Sändes våren 2016 på SVT Drama. Projektledare för 7 korta fakta/utbildningsfilmer. Spelfilmen finns att se på SVT/UR.