Postadress
Åsögatan 200 A
116 32 Stockholm
Sverige

Arbetslokal
Alsnögatan 3
Stockholm

Namn *
Namn
         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Rose_ny.jpg

Rose

rose

 

 
Fotograf: Valtteri Kantanen
 

Om Uppsättningen

Idag ska vi gå ut i världen tillsammans och stiga ombord på tåget till kusten och från och med nu kommer jag bara att kalla dig Rose och du kommer bara att kalla mig för Arthur, och så ska vi se hur många personer som inte tror att vi är engelsmän. Psh. Inte engelska... Se på ditt pass, så ser du varifrån du kommer. (Hywel John, Rose)

Efter flera års tystnad får Arthur besök av sin dotter Rose. Han har drabbats av stroke och blivit berövad sitt språk - ett språk han omsorgsfullt använt för att bygga sig en ny identitet i sitt nya hemland. När dottern nu återvänder väcks minnena om ett annat språk och en annan tid till liv. Ett förflutet hon aldrig fått ta del av, och som Arthur helst vill glömma. 

Den kritikerrosade uppsättningen Rose i regi av Michaela Granit är en varm och hjärtskärande skildring av en far och en dotter som båda försöker hitta sin plats mellan två kulturer. Genom den skenbart enkla och gripande berättelsen om Arthur och Rose lyckas den brittiska dramatikern Hywel John på ett berörande sätt tala om exil och invandring, om personliga och historiska trauman och om fädernearv och en ung kvinnas rätt till sin historia.

I rollerna som far och dotter ses Dick Idman, skådespelare och professor i scenframställning på Teaterhögskolan, samt Cecilia Paul. Paul, som tillhör teaterns ensemble.

Se trailern till Rose av Hywel John på Svenska Teatern.

Rose: av Hywel John. Översättning: Hanna Åkerfelt.
Regi: Michaela Granit: Scenografi & kostymer: Karin Lind.
 Projektioner: Patrik Instedt & Michaela Granit. 
Musik: Markus Fagerudd. Ljuddesign: Hanna Mikander.
 Ljuddesign: Tom Laurmaa. Mask & hår: Pirjo Ristola.
Medverkande: Dick Idman & Cecilia Paul.