Postadress
Åsögatan 200 A
116 32 Stockholm
Sverige

Arbetslokal
Alsnögatan 3
Stockholm

Namn *
Namn
         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

pressbild_s.jpg

Föreställningen Dream Business

Dream business

 

 
Fotograf: Elias Lindén
 

Om UPPSÄTTNINGEN

”I Erikssons land finns inga fula kläder...inga snuskiga friare med tre bilringar och en svart vårta på pungen ... Nej, här hos Eriksson börjar paradiset NU och varar så länge du orkar stå på benen.”

Den nyskrivna pjäsen Dream business av Kerstin Perski i regi av Michaela Granit hade urpremiär på Orionteaterns Lilla scen 11 oktober 2013.

Dream Business är en modern samtida saga, ett drama om ett nutida slaveri som, även om det pågår omkring oss här och nu, förblir dolt för de flesta. Föreställningen förmedlar en förståelse för människors olika villkor och gör en djupdykning kring frågan om människors lika värde. Den ger upphov till dialog som motverkar främlingsfientlighet och avhumanisering av "de andra”.

Handlingen rör sig kring fyra unga kvinnor utsatta för trafficking, någonstans här och nu, mitt i vår välordnade tillvaro. Alla, har de på olika sätt, kommit från den fattigare delen av världen till den rika, i hopp om ett bättre liv. Men lurade av sina två förövare, som även de drivs av drömmen om att allt är möjligt bara du har något att sälja, har de landat i en källare där de tvingas sälja sex till intresserade köpare.

Trots kvinnornas extrema öde, är frågorna som ställs i föreställningen allmängiltiga och berör oss alla: Hur överlever vi i en omänsklig situation som långsamt förvandlas till vardag? Och vad händer med oss som människor, när vi slutar reagera på det omänskliga som pågår omkring oss?

Samtidigt som ämnet kan föda en djup pessimism, vill föreställningen uttrycka en stark tilltro till det inom oss som gör motstånd och vägrar låta sig reduceras till en förbrukningsvara. Till vänskapen och det mänskliga mötet och den motståndskraft som uppstår ur det. Människan har inte en chans - därför är människan, människans enda chans!


Dream Business: av Kerstin Perski. Regi: Michaela Granit.  Scenografi & kostym: Karin Lind. 
Filmprojektion: Patrik Instedt & Michaela Granit.
 Ljuddesign: Jani Orbinski (praktikant från Teaterhögskolan i Helsingfors).
Ljus: Raimo Nyman. Sakkunnig: Ninna Mörner.
Producent: Hanna Melanton Appelfeldt.  
Medverkande: Linda Zilliacus, Erik Bolin, Felix Engström, Martin Aliaga,
Annika Aapalahti, Julia Lappalainen & Maija Arhola
(praktikanter från Teaterhögskolan i Helsingfors).