Postadress
Åsögatan 200 A
116 32 Stockholm
Sverige

Arbetslokal
Alsnögatan 3
Stockholm

Namn *
Namn
         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

pressbild_s.jpg

Gymnasieröster

Gymnasieröster

 

 
 

”Spred ljus på ett undangömt ämne”.

Arvid. Wendela Hebbegymnasiet i Södertälje, årskurs 3.


”En stark och viktig föreställning som sätter spår, den var väldigt bra gjord, de spelade bra, ljuset, rörelsen, scenografin, filmer, musiken, allting hängde ihop!”.

Eline, My & Agnes. Wendela Hebbegymnasiet, Teater årskurs 2.


”De visar vad folk är beredda att tro på för att de vill det”.

Johan. Wendela Hebbegymnasiet, årskurs 2.


”Ett slag i magen”.

Paul. Wendela Hebbegymnasiet, årskurs 2.


”Det är inte sånt man är van att se, från den synvinkeln. Man får se hur de behandlas där och senare i livet. Finns det någon man kan lita på?”.

Teddy. Wendela Hebbegymnasiet, årskurs 2.


I tisdags var i iväg och såg en pjäs på Orionteatern. Vi hade fått berättat för oss att den skulle handla om drömmar på något vis.

Den handlade om fyra tjejer som hade fastnat i prostitution. Jag var inte alls beredd på att pjäsen skulle handla om just det, men det var en väldigt intressant och välgjord berättelse. Det var många tankar som kom upp och starka känslor som väcktes. 

Det är svårt att tänka sig att sådant faktiskt händer på riktigt när vi sitter här i klassrummet. Det var också intressant hur man kunde koppla detta till andra händelser eller situationer som handlar om något helt annat, men där det också finns svåra val, och det inte alltid är så lätt att ta sig ur något. 

Det var väldigt duktiga skådespelare som verkligen lyckades med att få sin roll att kännas verklig och den starka musiken tillförde väldigt mycket också. Det var kul med de övningar som vi gjorde efteråt, trots att jag brukar tycka att sådant är väldigt jobbigt (att själv spela teater eller liknande). Samtidigt väcktes många tankar då vi reflekterade tillsammans om saker och ting.

Anonym elev. Danderyds gymnasium, årskurs 2.


”En stark upplevelse att sitta med sina klasser och känna lyssningen i rummet, koncentrationen.

Formspråket i föreställningen talar direkt till deras värld, med ett helhetsgrepp i scenografi, filmer, musik och ljus, snabba övergångar och energifyllt skådespeleri med bett, ironi och humor i replikerna, trots det allvarliga innehållet.

Föreställningen la också grunden till otroligt givande diskussioner tillbaka på skolan om människovärde, utsatthet, politik och relationer. Workshopen var också ett bra komplement till föreställningen, där vi direkt kunde dra paralleller till våra egna liv.”

Gymnasielärare: Ivan, Erik och Liv. Lärare i teaterämnen och..