Postadress
Åsögatan 200 A
116 32 Stockholm
Sverige

Arbetslokal
Alsnögatan 3
Stockholm

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Aktuellt

Sommarens sista spelning av Drömdöden

Michaela Granit

Vilken magisk, glimrande avslutning av våren och sommarens spelningar av Operan Drömdöden på självaste Kalmar slott med två utsålda föreställningar 28 och 29 juni! Stort tack till Kalmar teaterförening, Riksteatern som arrangerade det hela. Tid och rum upplöstes och historiens vingslag speglas i slottsväggarna och möter vår tid…

Det har varit en enormt lärorik resa under åren att dyka ner i vår nordiska dramatiska epok under senmedeltiden och renässansen och med Nordics Operas Merete Sveistrups modiga och starka drivkraft att skapa möjligheter för en nyskriven opera. En lycka att hon sammankopplade så att jag fick möjligheten att samarbeta med komponisten och musikern Josefine Opsahl och med författaren, här librettist, Merete Pryds Helle. Vilken ensemble! Som varje kväll i Sverige och Danmark med all sin konstnärliga vilja och begåvning gestaltade Drömdöden med sådan kraft, känslighet och lust. Att som regissör få arbeta med de enastående operasångarna Elsebeth Dreisig, Sebastian Durán, Francine Vis, Steffen Bruun och Kristine Nowlain och musikerna Erik Brodin Higgins, Erik Danciu och Ying-Hsueh Chen och Josefine Opsahl har varit underbart, och jag har lärt mig så mycket mer om operan och musikens universum, upprymd och inspirerad av vilka konstnärliga nya möten och möjligheter som finns!

I det konstnärliga teamet har jag haft lyckan arbeta med scenografen och kostymören Karin Lind, masker och dockarbete av Per Christensen, ljusdesigner William Wenner, konsulterande rörelsearbete av Simon Granit Ossoinak och mask Marie Louise Poulsen.

Ljus & ljudtekniker: Michael Østerz.

Produktionschef Bert-Åke Persson, Andreas Sveistrup och regiassistent/ föreställningsledare Ida Pontoppidan.

Glada är vi för det fantastiska gensvaret från publiken och fina recensioner i både Danmark och Sverige.

Här en artikel i Barometern om arbetet med produktionen av Frida Lindström.