Postadress
Åsögatan 200 A
116 32 Stockholm
Sverige

Arbetslokal
Alsnögatan 3
Stockholm

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Aktuellt

Världen bortom orden

Michaela Granit

Vårt allmänna arvsfondprojekt Dyslexikraft, Världen bortom orden, fortsätter med full fart!

Under hösten har vi arbetat vidare med workshops tillsammans med våra ungdomar som följer projektet, med våra samarbetsskolor och med professionella skådespelare. Fanatiska kreativa möten och reflektioner uppstod i arbetet mellan skådespelarna och det material och erfarenheter som vuxit fram under två års tid. Berättelserna som har vaskats fram under åren är många, vackra, såriga och rika. I mötet med både unga och äldres erfarenheter av dyslexi synliggörs nya perspektiv, alternativa vägar och strategier till språket, skrivandet och läsandet.

Jag är oerhörd glad och tacksam för att vi kunde ha våra workshops på Uppsala Stadsteater och Unga Klara. Parallellt under hösten har vi ägnat oss åt fördjupande research och arbetat med manus. Produktionsarbetet tar vid under våren. Föreställningen Världen bortom orden - ett drömspel har premiär på Västmanlands Teater i Västerås 23 september 2023 och spelas där i tre veckor. Därefter spelas föreställningen en vecka på Uppsala stadsteater och till sist en vecka på Dieselverkstaden i Nacka. Utställningen ställer ut på Körsbärsgården i maj 2023 och på Dieselverkstaden i november 2023.

Vi samarbetar med Västmanlands Teater, Uppsala stadsteater, Kulturhuset Dieselverkstaden i Nacka och Körsbärsgården på Gotland och med Dyslexiförbundet.

Läs mer om arbetet med manus, föreställningen och workshops här

Mer info om projektet finns på Artikel 31 hemsida. https://www.artikel31.se/projekt/dyslexikraft/