Postadress
Åsögatan 200 A
116 32 Stockholm
Sverige

Arbetslokal
Alsnögatan 3
Stockholm

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

En spännande vecka, 3 projekt jag jobbar med!

Aktuellt

En spännande vecka, 3 projekt jag jobbar med!

Michaela Granit

Kammaroperan Drömdöden:

Vi får av Sune Andberg Kristlig Dagblad ⭐⭐⭐⭐⭐. En toppenfin recension!

"DrømmeDøden er et godt bud på årets mest medrivende kammeropera herhjemme"

För en vecka sedan hade vi en strålande premiär av DrömDöden i Esbjerg/Den Ny Opera och denna vecka gästspelar vi med föreställningen på Folkoperan: 19/5, 20/5 kl. 19 och den 22/5 kl. 16. Varmt välkomna! Info och biljetter på Folkoperans hemsida

Nästa vecka är föreställningen i Köpenhamn på Det KGL Teatern, Skådespelarhuset, 29/5 - 5/6: Biljetter

På Bibu scenkonstbiennalen Helsingborg är två projekt jag arbetat med dem senaste två åren representerade.

Filmen Genom Glas:

Den 17 maj: VEM FÅR SKAPA KONSTEN? – om att lyfta nya röster och berättelser. Utgångspunkt i ShareMusic & Performing Arts mentorsprogram. I ett samtal är jag tillsammans med Peter Larsson, upphovsperson – musiker, tonsättare och skådespelare, Greta Sundberg – Dramaturg, Håkan Larsson – Fotograf och filmare och Lisa Lindén - samtalets moderator. Filmen Genom Glas som jag har regisserat visas.

Plats: Dunkers Kulturhus, Atriet Kl: 14:30 – 15:30 Länk till programtexten

Mer info och för att se filmen Genom Glas: Länk

Projektet Världen bortom orden:

KL 13.00 – 14.00 samma dag presenterar vår projektledare Anna Wennergren och vår producent Anna Asker Dyslexikraft - världen bortom orden, ett scen- och konstprojekt där konstnärer och ungdomar med dyslexi bjuds in att, tillsammans med bildkonsten och teatern som gestaltningsmetod, utforska dyslexins olika kreativa vägar.

Berättelser, bild, rum, ord, musik, text och rörelse fick gestaltning i en utställning i december 2021 på Jakobsbergs konsthall. I år arbetar vi fram en turnerande scenkonstföreställning med premiär hösten 2023 på Västmanlands teater. Projektet, som har fått treårigt projektstöd från Allmänna arvsfonden och samarbetar med Dyslexiförbundet, har utvecklats och leds av regissören Michaela Granit, scenograf Karin Lind, och Anna Wennergren, Artikel 31. Föreställningens manus och gestaltning kommer bygga på barn och ungas berättelser och delaktighet. Föreställningen kommer att utvecklas tillsammans med professionella artister.

Mer info

Läs mer & se bilder

Mer om projektet