Postadress
Åsögatan 200 A
116 32 Stockholm
Sverige

Arbetslokal
Alsnögatan 3
Stockholm

Namn *
Namn
         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

pic2.png

Pressröster

Pressröster

 

 
 

”Storslagen uppsättning av det alltigenom mäktiga slaget”

”Det är Michaela Granits renodling av mekanismer giltiga för alla tider, som ger den här iscensättningen dess väldiga räckvidd."

Fröler ger både tyngd och åskådlighet … Filip Alexandersons Mitritj, Hulda Lind Jóhannsdóttir som Akulina och Sylvia Rauan … bidrar från varsitt håll till att ge tyngd åt regissören Michaela Granits med imponerande känslighet utförda läsart av pjäsen.

Bo-Ingvar Kollberg, Upsala Nya Tidning


Det finns ett slags återhållsamhet i spelet, skådespelarna kliver in i rollen när de beträder spelplattan i korta, behärskade explosioner.

Det är som om livshållningarna prövas och utforskas i själva teaterformen, utanför plattan befinner alla sig i ett slags limbo: utan riktning, utan moral, utan liv.

Claes Wahlin, Aftonbladet


"plågsam och bra"

Pengarna får huvudrollen, och spriten. Mörkrets makt är en skildring av samhällets ytterkant…men leder också tankarna till Macbeths värld och Knutby.

Sara Granath, Svenska Dagbladet


Regissören Michaela Granit har skapat en uppsättning med en starkt understruken existentiell puls.

[…] den film som visas på ridån innan föreställningen med nutida stads miljöer, fondväggen under spelets gång med en byväg och en kyrka som överlevt Sovjettiden liksom sidorna där även en bil är avbildad låter samtidigt ana, att inte heller vår egen tid har långt till nedbrytningsprocesser av det här slaget.

Bo-Ingvar Kollberg, Upsala Nya Tidning


Lil Terselius … lyckas skapa en rymd och närvaro

Kulturnytt, P1


"Texten präglas av klarhet, inga onödiga ord, i stället leder varje replik handlingen framåt och karakteriserar personerna."

Nikita gestaltas övertygande … av Simon Norrthon. Bland övriga goda insatser måste särskilt Tanja Lorentzon, Methinee Wongtrakoon (Anjotka) och Roberto Gonzales nämnas.

Claes Wahlin, Aftonbladet


Intervju:

 

 

Allt ljus på mörkrets Ryssland

DRAMA. Det är hög tid att sätta ljuset på Ryssland − med Leo Tolstojs thrillerartade morddrama ”Mörkrets makt”. Premiär på Dramatens lilla scen på Alla hjärtans dag. Regissören Michaela Granit har arbetat passionerat med pjäsen i mer än ett år.

− För mig är regissör ett konstnärligt yrke. Det handlar om så mycket mer än att producera... Jag och scenografen Karin Lind åkte runt på Rysslands landsbygd och mötte människorna där. Tolstojs drama skildrar tsarens Ryssland, och det är inte svårt att se; samma maktstrukturer finns kvar i dag. Och nästan samma fattigdom och livegendom, berättar Michaela Granit.

Byar som faller sönder
− Vi har de oerhört rika − i städerna − och samtidigt byar med kyrkor, skolor och hus som bara faller sönder. Vi möter fantastiskt vänliga människor, som inte ens har rinnande vatten. Vi mötte människor som i djup fattigdom ändå nyfiket ville diskutera Tolstoj, Dostojevskij och de stora ryska berättarna, säger Michaela som med egen rysk släkt i bakgrunden senast på Dramaten satte upp ”Namn: Sabina Speilrein”, också den med landet i öster i bakgrunden.

− Det är en thriller, men mer än så, menar Michaela. Den berättar om hur vi alla − från olika utgångspunkter − klättrar för att behålla värdigheten. Ibland, som här med ohyggliga konsekvenser. Karin Linds scenografi är ofantligt vacker med ryska landskap, gummor och ikoner. På scenen finns starka namn som Samuel Fröler, Tanja Lorentzon, Lil Terselius, Simon Norrthon och Hulda Lind bland andra. Och roligast av allt: Alla har lärt sig att spela dragspel!

LEO TOLSTOJ
Var en av Rysslands främsta författare, född 1828. Anarkist. Mest berömd för sina romaner ”Krig och fred”, ”Anna Karenina”. 1910, 82 år gammal bestämde han sig för att leva som eremit och lämnade sin familj. Men han dog redan på resan hemifrån.

MICHAELA GRANIT
Michaela Granits nästa uppdrag är att sätta upp en dramatisering av Susanne Alakoskis succébok ”Svinalängorna”, ett samarbete mellan Vasateatern/Riksteatern.

Intervju av Henric Tiselius, CITY Helg