Postadress
Åsögatan 200 A
116 32 Stockholm
Sverige

Arbetslokal
Alsnögatan 3
Stockholm

Namn *
Namn
         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

pic3.png

Vi faller inte!

vi faller inte!

 

 
Fotograf: Mathias Johansson
 

Om UPPSÄTTNINGEN

I Kerstin Perskis drama försöker fyra vilsna människor klara av att leva i samtiden. När föreställningarna om självförverkligandet spräcker drömmen om kärleksgemenskapen hägrar den uråldriga lösningen: Det helande Barnet.

Men hur skaffar en mogen kvinna barn med en kärlekstörstande man utan att offra sitt livs dröm? Vad gör hon av skräcken för vad som kan hända i den egna kroppen? I sin desperation tar hon hjälp av en fertilitetsforskares kunskap om tidens tekniska möjligheter och låter hans fru bära hennes barn.

Men det som börjar som ett till synes rationellt projekt, sätter oanade krafter i rörelse. Var ska de fyra göra av sina pinsamt gammaldags känslor som stinker av svartsjuka och osar av föråldrat revirbegär? Via personernas allt mer surrealistiska upplevelse av sig själva och varandra speglar Vi faller inte! en tid där det mänskliga har börjat uppfattas som en svaghet och där en framtid befolkad av rationella, felfria människor ruvar som en tickande bomb.

Regissören Michaela Granit har sedan tiden med Teater Bouffons varit intresserad av nyskriven dramatik och skildrandet av vår samtid. I arbetet med Vi faller inte! ligger hennes fokus på att synliggöra vad som händer med vårt inre när den yttre världen drastiskt förändrar sig. Under spelperioden gavs seminarier på temat ”Vårt uppvarvade samhälle” och ”Bioteknologins konsekvenser”.


Vi faller inte!: av Kerstin Perski. Regi: Michaela Granit.
Musik: Bebe Risenfors. Scenografi: Karin Lind. Ljusdesign: Kenneth Björk. 
Videoprojektioner och animation: David Nord. 
Kostym: Ulrika Wedin. Mask & Peruk: Katrin Urwitz.
 Medverkande: Amanda Ooms, Peter Perski, Mirja Turestedt & Per Graffman.