Postadress
Åsögatan 200 A
116 32 Stockholm
Sverige

Arbetslokal
Alsnögatan 3
Stockholm

Namn *
Namn
         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Aktuellt

 

 

Nypremiär, Laina och Fåglarna - Nu som sommarteater på Nynäs Slott!

Michaela Granit

Laina och fåglarna av Susanna Alakoski med koncept och regi av Michaela Granit är ett sceniskt verk där flera historier korsar varandra - människan i ständig rörelse, förflyttning - platsen är tillfällighet.

Trailer

Invandringen till Sverige har pågått i tusen år. Tara från Saddam Husseins Irak vill föra berättelsen tillbaka till mamma, som vid varje räd spelade dockteater för barnen. Tyska Belinda flyr andra världskriget, lever ett långt liv som hembiträde i Sverige, samtidigt återvänder hårfrisören Gustavo till Italien efter fyrtio år i Sverige. Den 1000 åriga vandraren Tolir är dömd av Oden att skapa fred på jorden.

Genom Lainas universum kryper världen in under huden och vi kommer nära hennes berättelse om den sverigefinska familjen, med systrarna Laina och Linda, barnen Alba och Rick. Åsikter går isär, splittrar. Pappa Risto kämpar med att hålla ihop världens minsta släkt i Sverige.

Nypremiär den 28 juni (spelas onsdag-söndag tom 15 juli) på Nynäs slott i Nyköping. 

"Sällan har jag sett en så här lyrisk, renande och samtidigt så skrämmande aktuell pjäs som Laina och fåglarna som för tillfället gästar Esbo Stadsteater från Sverige."

"I berättelsen möts simultant världens flyktingar såsom finlänadare och irakier. Pjäsen är dokumentär men den rör sig som en mytiskt svängande och böljande berättelse om dem i tiden. Där omständigheterna kastade dem ut från deras egna verkligheter." Kirsikka Moring, Helsingin Sanomat

"Gripande, vackert, poetiskt... som en röd tråd går gestalten Tolir, som dömts av Oden att vandra tills det blir fred på jorden. Denne odödlige viking har i tusen år försökt att mäkla fred. Zardasht Rad spelar denna figur som sätter dagens migration och krig i ett historiskt perspektiv som får publiken att vrida sig av skratt - och tänka efter" Eskilstuna Kuriren

Boka dina biljetter här: http://www.scenkonstsormland.se/teater/laina-och-faglarna/

Vill du köpa biljett samma dag, hänvisas du till Butiken på Nynäs slott (Tfn 0155 - 26 15 40)

Spelplats: Vagnslidret - Nynäs Slott. Kustvägen mellan Tystberga och Trosa. 

På scen: Sylvia Rauan, Ingela Schale Berghagen, Zardasht Rad, Timo Nieminen, Mina Azarian och Sannamari Patjas. 

Scenografi och kostym: Karin Lind

Ljusdesign: William Wenner

Musik, arrangemang och ljuddesign: Jukka Rintamäki

Maskör: Linda Sandberg

Filmprojektioner: Elias Lindén och Michaela Granit

Produktion: Scenkonst Sörmland

Mer om föreställningen, program PDF, press och bilder hittar du här! http://www.michaelagranit.se/laina-fglarna-1

Man tar sig till Nynäs med bil. Det andra alternativet är att man tar ett tåg till Nyköping, därefter en buss ut mot Nynäs och sedan går en bit från busstationen. Såhär skriver de på sin sida: http://www.nynasslott.se/bes%C3%B6ksinfo/hitta-hit

Varmt Välkomna!

Michaela Granit

Regissör

Mail: michaela.granit@telia.com

+46 70 670 31 27